De 36ste leukste moederdagideeën

Elke tweede zondag van mei is het moederdag. Een feest voor alle moeders en oma's om ze eens extra in het zonnetje te zetten.

Zelf heb ik rijke herinneringen aan moederdag. Op het moment dat ik dit schrijf ga ik dit jaar mijn 40ste moederdag vieren! Het is elk jaar een feestje. Wat een leuke herinneringen. Kleine kinderen die door het huis sluipen om ontbijt te maken en je met veel gelach en gekietel "wakker" maken en dan met zijn allen gezellig in het bed ontbijten. En dan natuurlijk de leuke knutsels en de handjes in klei gedrukt. Ik heb ze nog in mijn kast liggen. En ook nu nog is het altijd een feest als de kinderen en kleinkinderen komen. Ik vergeet nooit de gezichten van mijn dochters toen ze een paar jaar geleden, samen een cadeau waren wezen kopen, en het ook echt samen wilden geven. Het was nogal groot. Dat zorgde voor de nodige hilariteit. En dan de snijplank met foto van de kleinkinderen erop.

Zo leuk zo'n persoonlijk cadeau. Dat is plezier voor twee, Voor zowel de gever als voor de ontvanger.

We beginnen onze tips dan ook met ideeën voor onvergetelijke persoonlijke cadeaus voor mama en daarna natuurlijk ook tips voor een gepersonaliseerd cadeau voor oma.

De meeste mama's krijgen ontbijt op bed en worden zo lekker verwend, zonder dat ze als eerste hoeven op te staan. Dus  straks 3 tips voor een extra verrassend moederdagontbijt.

Ook een picknick, natuurlijk helemaal verzorgd door papa en de kinderen, is een leuk idee voor moederdag. Ook hiervoor dan 9 tips.

En dan is het natuurlijk fijn als moeder niet alleen op moederdag in het zonnetje wordt gezet, maar ook in de weken erna. Leuke tips om die hulp aan te kondigen en ook te garanderen.

 

5 tips voor onvergetelijke persoonlijke cadeaus voor moeder.

Natuurlijk horen cadeautjes bij moederdag. Weet je echt niet meer wat je moeder moet geven? Denk dan eens aan een gepersonaliseerd cadeau van Het Borduurvlindertje. Wij borduren of bedrukken alles met zorg, en omdat we alles speciaal voor jouw moeder maken kun je het zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Dus niet artikelen met een tekst die je overal kunt kopen, maar echt zoals je het zelf bedacht hebt, dus uniek. Hierbij wat tips, maar kijk gerust op de site rond voor meer inspiratie.

1. Handdoek met mooie afbeelding en lieve tekst

Handdoek met daarop een mooie afbeelding en een lieve tekst, zoals: voor de liefste mama. Een andere tekst is ook mogelijk.

Er zijn heel veel mooie afbeeldingen, zoals rozen, hartjes, speciale moederdagafbeeldingen, vogels, uiltjes enz. Als moeder bijv. heel erg van sporten houdt hebben we bijv.. ook een afbeelding met aerobics. Of een andere sport. En wat dacht je van muziekinstrumenten? Kijk maar welke afbeeldingen we allemaal hebben. Staat daar niet bij wat je zou willen laten borduren, neem dan contact met ons op.

2. Handdoeken met naam voor het hele gezin

Handdoeken met naam voor het hele gezin met voor iedereen de eigen naam op de handdoek geborduurd. Zo kun je de handdoek langer gebruiken, omdat je precies weet van wie die is, en heeft mama minder was.
Dit is een cadeau waar mama erg blij mee zal zijn. Handdoeken heb je immers nooit genoeg. En mama is altijd blij met een cadeautje voor iedereen. Bovendien is het voor iedereen erg duidelijk van wie welke handdoek is en zal dit rust in huis geven, waar je moeder natuurlijk ook een groot plezier mee doet.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Halterschort speciaal voor jouw mama gemaakt

Mooi halterschort met leuke afbeelding en naam of tekst.
In de meeste gevallen zal mama degene zijn die het meest in de keuken staat om te koken of te bakken. Een schort om de kleren tegen vlekken te beschermen is daarbij altijd welkom. Hoe leuk is het dan als op die schort iets gedrukt of geborduurd is, wat je helemaal zelf hebt uitgekozen en wat het heel persoonlijk maakt. Bedenk maar vast wat jij erop wilt hebben. Kom je er niet uit met de mogelijkheden die op de site staan. Je mag ons altijd mailen of bellen. (0318-637406 of borduurservice@borduurvlindertje.nl)

4. Placemat met afbeelding en tekst 

Een placemat  is altijd mooi en handig bij het eten. Je kunt het gebruiken als je niet de hele tafel wilt dekken, om je bord op te zetten. Je kunt ook iedereen een eigen placemat geven op een gedekte tafel, dan heeft iedereen zijn eigen persoonlijke placemat. Als je er alleen 1 voor mama koopt is het leuk om er: "Voor de allerliefste mama" op te zetten. Als je ze voor het hele gezin koopt kun je dat er natuurlijk ook op laten zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om voor iedereen een eigen placemat te maken met voor iedereen een eigen afbeelding en de naam erbij. Als je andere ideeën hebt, horen we dat graag.

5. Keukendoek en theedoek gepersonaliseerd.

Hoe leuk staat het als er in de keuken een keukenset hangt met daarop iets geborduurd wat moeder mooi vindt en wat op haar van toepassing is. Elke dag een herinnering aan de liefde van jullie voor haar.

5 x cadeau voor oma

En natuurlijk is moederdag er ook voor oma. Oma staat meestal altijd klaar, ook voor de kleinkinderen, en heeft het daarom ook verdiend om in het zonnetje gezet te worden. Heb je ook zo'n bijzondere oma? Daarom speciaal 5 cadeautips om aan oma te geven. Bij de meesten zal de namen van de kleinkinderen verwerkt zijn, of kunnen deze verwerkt worden en natuurlijk kunnen de namen van de mamma's en pappa's ook toegevoegd worden. Extra leuk voor een onvergetelijk cadeau voor oma.

1. Tas met namen kleinkinderen

Hier kan oma altijd mee pronken, een tas met een lieve tekst erop (superoma van...) en de namen van de kleinkinderen. De tas kan het beste bedrukt worden.

2. Kussen met namen kleinkinderen

Een kussen, dat bedrukt wordt met leuke afbeeldingen en daartussen de namen van de kleinkinderen. Of een superlieve zelfbedachte tekst.

 

3. Handdoek met tekst

Handdoeken heeft iemand nooit genoeg en zeker niet als het zo'n super persoonlijke handdoek is, die met liefde is samengesteld. Je kunt er voor kiezen om er de naam van de oma op te zetten. Maar er kan ook een mooie afbeelding op met een lieve tekst.

4. Mooi geborduurd zakdoekje

Dit zijn standaard al geborduurde zakdoekjes met een mooi kantje. Het is ook mogelijk om een zakdoek naar wens te laten borduren.

5. Badcape met I love oma.

Voor een oma van jonge kindjes  hebben wij leuke badcapes met de tekst "I love oma". Hier kan de baby heerlijk in gewikkeld en afgedroogd worden. Deze kant en klaar geborduurde badcape kun je kopen voor slechts € 8,50. Mail daarvoor naar borduurservice@borduurvlindertje.nl . Je kunt natuurlijk ook zelf een afbeelding voor op een badcape of bijv. een slab kiezen.

Bij de meeste cadeaus is er in de shop geen ruimte om meerdere namen in te vullen. Neem dan contact met ons op. Bij meerdere namen geldt er logischerwijs een meerprijs. borduurservice@borduurvlindertje.nl / 0318-637406

Nog 2 bonustips:

Foto op mok, sleutelhanger of kussenhoes

Sinds kort kunnen wij ook mokken, sleutelhangers, glazen en kussenhoezen e.d. met een foto bedrukken. Dit staat nog niet op de site, maar is natuurlijk wel super persoonlijk. Neem maar contact met ons op: borduurservice@borduurvlindertje.nl

Direct bezorgen bij moeder of oma.

En de tweede extra tip. Als je niet naar moeder of oma kunt gaan op moederdag, Wij kunnen het cadeautje rechtstreeks opsturen, zetten op de verpakking dat het pas op moederdag opengemaakt mag worden en doen er, als je dat wilt, een leuk kaartje bij.

 

3 tips voor moederdagontbijt

1. Heerlijke pancakes met een hartje van aardbeienjam.

Heel simpel, kleine pancakes bakken uit een pak. Maak er met aardbeienjam een mooi hart op. Je kunt ook eerst een hart van slagroom maken en daarop een, kleiner, hart van aardbeienjam. Mama zal smullen

2. Smoothie

Een lekker smoothie hoort natuurlijk bij het speciale moederdagontbijt wat jij voor mama gaat maken. Gezond en lekker. Snijd 1 banaan in stukjes, voeg er 150 gram bosbessen, 200 gram aardbeien en 200 gram Griekse yoghurt bij en maak het fijn met de staafmixer of blender. Eventueel wat suiker of zoetstof toevoegen. Doe het in een mooi glas en versier het met wat vruchtjes.

3. Chocolade/noten croissantenrolletjes.

Heerlijke, eenvoudig te maken chocolade/noten croissantrolletjes. Dit wordt gemaakt van croissantdeeg wat je in de supermarkt in het koelvak kunt vinden, en ze zijn zo klaar. En natuurlijk overheerlijk.

Neem een blik croissantendeeg en rol deze tot 1 rechthoek en dan in drieën verdelen volgens de rechte lijnen. Rol de schuine stippellijnen plat, zodat je 3 rechthoeken krijgt. Smeer er hazelnootpasta op en doe er een handvol gepelde walnoten in stukjes overheen. Strooi dit over het croissantendeeg, en maak er een mooie rol van. Laat de rol even weer wat opstijven in de koelkast en snijd hem dan in rolletjes. 12 min op 200 graden bakken in de oven.

4 tips om het moederdagontbijt te versieren

1. Bloemen van crepepapier.

Maak bloemen van 1-3 kleuren crepepapier. Knip stroken van zo'n 8 cm van crepepapier. Laat het crepepapier opgevouwen en knip de boven kant in een boog of juist in een punt. Neem een satestokje of een stevig ijzerdraadje en begin het crepepapier om het stokje te rollen, geef het crepepapier hierbij een klein beetje ruimte door wat te plooien, om een mooie bloem te vormen. De bloem krijgt 3 lagen. Als de eerste laag van de kern dik genoeg is, scheur je hem af en plak je hem met plakband goed om het stokje. Je doet het hetzelfde met een strook van 11 cm, en daarna van 13 cm.De steel kun je omwinden met groen crepepapier of bloemistenband. Nu heb je mooie bloemen, Maak er hier een paar van en zet ze in een vaasje op het dienblad.

2. Bloemen van papieren zakdoekjes.

Maak bloemen van papieren zakdoekjes. Neem een papieren zakdoekje. Pak aan de achterkant in het midden een punt vast en draai die in een stevige punt. Maak deze punt vast met een plakbandje. Trek de laagjes van de zakdoek heel voorzichtig van elkaar. Je kunt alle laagjes van elkaar trekken, je kunt er ook voor kiezen om 2 laagjes aan elkaar te laten zitten en dus de laagjes 2 aan 2 los te trekken Vorm ze als een mooie bloem en plak hem bij de punt nog verder vast, zodat die mooi in vorm valt.

3. Placemat zelf maken.

Maak van stevig karton een mooie placemat en maak er een mooie tekening op, of versier hem mooi. Als je hem met meerderen maakt kun je leuk allemaal een eigen gedeelte versieren. Om hem extra lang mooi te laten blijven kun je hem lamineren.

4. Placemat bestellen

Bestel een geborduurde placemat van katoen, met een mooie afbeelding en een lieve tekst er op. Van deze placemat zal mama heel lang plezier hebben.

9 tips voor een onvergetelijke moederdag picknick

1.Theedoek borduren

Laat van te voren een mooie theedoek met afbeelding en lieve tekst bij Het Borduurvlindertje borduren. Deze kun je later gebruiken om de mand te bedekken en bij de picknick als kleedje. En daarna is het natuurlijk een onvergetelijk herinnering aan een mooie moederdag. Voor zo'n theedoek kun je contact met ons opnemen.

2. Brownies bakken

Bak brownies uit een pak mix voor brownies. Leg ze op een mooi schaal of op een aluminium schaal, en dek ze goed af met vershoudolie of aluminiumfolie.

3. Belegde broodjes en croissantjes

Koop er lekker broodjes en croissantjes bij en beleg die met beleg wat mama lekker vindt.

4. Bekertje yoghurt

Doe er ook een lekker bekertje yoghurt voor iedereen bij.

5. Drinken

Een thermoskan koffie of thee en een pak sinaasappelsap mag natuurlijk niet ontbreken. Zorg dat je leuke bekers en mokken bij je hebt om het extra gezellig te maken.

6. Beschilderde eieren

Kook van te voren eieren en beschilder ze mooi. Pak ze goed in.

 

 

 

 

7. Ook een chocolade ei hoort erbij.

Zorg voor lekkere chocoladeeitjes als toetje.

8. Inpakken in een mooie mand

Maak alles klaar en pak het goed in. Pak een mooie mand. Pak alles in en leg de theedoek goed zichtbaar bovenop. Bij het picknicken kan de theedoek als tafelkleedje gebruikt worden.

9. Van te voren plekje uitzoeken.

Zoek van te voren een mooi plekje uit om te gaan picknicken en ga daar heen. Theedoek/kleedje op tafel/grond leggen, alles uitstallen en smullen maar. Geniet van deze speciale dag en de tijd met elkaar.

9 tips voor verwennerij en hulp na moederdag.

Na moederdag is moeder natuurlijk nog net zo lief en zou ze ook graag nog geholpen worden. Hoe leuk is het idee om met zijn allen een bonnenboekje te maken, met bonnen voor mama, die ze kan inwisselen voor hulp. 
Enkele ideeen voor klusjes uit zo'n bonnenboekje zijn:

  • 5x (zonder mopperen) de tafel dekken.
  • 5x (extra) afwasmachine inruimen
  • 5x de woonkamer en keuken stofzuigen
  • 5x een boodschap doen
  • 5x boodschappen opruimen
  • 5x de was opruimen
  • 1x een appeltaart bakken
  • 1x koekjes bakken
  • nog een keer ontbijt op bed.

En dan zou het natuurlijk helemaal geweldig zijn dat als de bonnen op zijn, de klusjes met zoveel plezier en liefde gedaan zijn, dat het een goede gewoonte is geworden.

Kijk op de site naar een mooi cadeau voor moeder, en laat hieronder weten wat je van deze leukste tips vindt.