Geslaagd voor een examen? Geef een geslaagd cadeau. 10 onvergetelijk tips

Het is voor scholieren en studenten geen makkelijk jaar geweest. Daarom is de prestatie des te groter als er toch een diploma gehaald wordt. En daar hoort natuurlijk een onvergetelijk uniek en persoonlijk cadeau bij. Ik geef je de 8 ultieme tips hiervoor. Aan het einde van het blog, komt er nog een leuke aanbieding.

Slagen voor je examen

Geslaagd zijn, is altijd een heel speciaal moment. Ik weet nog van mijzelf, ruim 40 jaar geleden, dat de uitslag op vrijdag zou komen. Maar mijn vader moest voor 1 of andere financieel iets, dinsdagavond nog op mijn school zijn. De uitslagen bleken al binnen te zijn, en werden op dat moment per brief verspreid. Mijn vader was bang dat ik de brief zou zien en, logischerwijs, zou denken, dat ik misschien wel gezakt zou zijn. Dus hij als een haas weer naar huis, om te vertellen dat ik geslaagd was, en dat ik niet moest schrikken van de brief. Het was wel fijn om de uitslag eerder te weten. Dus groot feest. Tegenwoordig gaat dat natuurlijk heel anders met alle moderne communicatiemiddelen, maar iedereen is blij als de uitslag binnen is. En een persoonlijk cadeayu is op zijn plaats.

7 tips voor een geslaagd cadeau

Hier komen de 7 beloofde tips voor het ultieme "geslaagd cadeau"

1. Handdoek met geslaagd erop.

Altijd een leuk, duurzaam, cadeau, waar men nog lang plezier van heeft. Je kunt kiezen uit verschillende leuke afbeeldingen of teksten. En als jezelf een andere tekst erop wilt plaatsen, kan dat, overleg het even met ons. De handdoek is ook ideaal als je het wilt opsturen, het past door de brievenbus en heeft dus lage verzendkosten. 

 

2. Badlaken met afstuderen cap

Hetzelfde wat voor een handdoek geldt, geldt natuurlijk ook voor een badlaken. Dit is een waardevolle herinnering, waarvan men nog lang kan genieten. Erg leuk is dit badlaken met een afstudeercap en de naam van de school of universiteit erop, de naam van de geslaagde en de datum. Deze badlakens heb ik er al veel van mogen borduren, en iedereen is er altijd erg blij mee. 

3. Kussen met naam school/universiteit, datum en naam

Ook erg leuk is het, om een kussen te laten maken, met daarop afbeeldingen die passen bij degene voor wie het cadeau bestemd is. Het kussen wordt bedrukt. Dat is het mooiste in 1 kleur, maar meerdere kleuren kan ook. Op een wit kussen is het mogelijk om een foto te laten drukken. Op beide varianten kan natuurlijk ook de datum en de naam gedrukt worden.

4. Tas met hoera geslaagd

Dit is een leuk cadeautje wat makkelijk door de brievenbus kan, en dus goedkoop opgestuurd kan worden. Bedenk zelf een leuke tekst en laat ons weten wat er op moet komen te staan. De tas kan worden geborduurd of bedrukt.

5. Schort

Een schort komt altijd van pas, zeker in het studentenleven. Het kan bedrukt en geborduurd worden.

6. Mok met een unieke tekst erop, door jou bedacht

Sinds kort hebben wij mokken, en andere producten, die we met foto's, namen en tekst kunnen bedrukken. Erg leuk om te geven, zeker als iemand op kamers gaat of op zichzelf gaat wonen. De mokken kunnen in de afwasmachine. Bedenk zelf iets leuks. Stuur het in een bestandje naar ons, en wij maken er een unieke mok van.

7. Fitnesshanddoek met naam

Ook perfect in het studentenleven passend is natuurlijk een fitness- of sporthanddoek. Deze handdoek is ideaal bij het sporten, door zijn formaat van 130 x 30 cm. Het kan makkelijk om de hals gehangen worden, net als een sjaal, en is dan gemakkelijk te gebruiken. De naam kan op 1 kant komen te staan, maar natuurlijk ook op 2 kanten. Natuurlijk kunnen hier ook afbeeldingen bij gezet worden.

8. Hamamdoek met naam

Nieuw in ons assortiment zijn de hamamdoeken. Hamamdoeken zijn dunne katoenen handdoeken die veel vocht opnemen. Ze zijn ideaal om mee te nemen naar zwembad en sauna en op vakantie omdat ze weinig ruimte innemen en toch goed vocht opnemen. We hebben verschillende soorten hamamdoeken, die erg leuk zijn om te geven met de naam erop.  

Slagen in coronatijd

Het was een lastig jaar voor iedereen, met alle coronamaatregelen. Maar voor scholieren en studenten in het bijzonder. Ze mochten niet of maar mondjesmaat naar school, en misten daardoor niet alleen veel face-to-face lessen maar ook de onderlinge contacten en het samen plezier maken. Of dat nog niet genoeg was mocht er grote delen van het jaar niet gesport worden en mochten er geen vriendengroepen bij elkaar komen. En uitgaan zat er helemaal niet in. Al met al een zwaar jaar voor studenten en scholieren. Daarom mag er een extra grote vlag uit, als ze toch geslaagd zijn.
En natuurlijk is elk slagen belangrijk en een mijlpaal, dus ook voor examenkandidaten die in een ander jaar afstuderen is een uniek en persoonlijk cadeau op zijn plaats.

Persoonlijk cadeau

Wat is een persoonlijk cadeau nu precies. Nu, dat is heel veelzijdig uit te leggen, en dat komt omdat je helemaal zelf kunt kiezen wat er op komt. Je stelt het cadeau, of de cadeaus, helemaal zelf samen. En kunt die dus helemaal afstemmen op degene voor wie het cadeau bestemd is. Een gepersonaliseerd cadeau is een feest voor 2. Eén keer voor de gever en natuurlijk daarna, de tweede keer, voor de ontvanger.

Vaak komt de naam erop te staan, wat natuurlijk het cadeau al meteen uniek maakt. En natuurlijk kan er een afbeelding op die duidelijk maakt dat iemand geslaagd is, of een afbeelding van iemands persoonlijke interesses. Ook een verwijzing naar de vervolgstudie of het komende werk is natuurlijk een topidee. Evenals een bij het behaalde diploma passende afbeelding, bijv. een paard of koe voor een afgestudeerde dierenarts of voor iemand die MBO dierverzorging heeft afgerond. Zo kun je natuurlijk voor iedereen zelf iets leuks bedenken. En dat maakt het cadeau uniek. Onze cadeaus zijn altijd van goede kwaliteit en zullen dus lang meegaan. Ze zijn dus een blijvend aandenken.

Cadeautje rechtstreeks laten bezorgen

Op het moment dat ik dit schrijf zitten we volop in de coronatijd. En dan zijn examenfeestjes, diploma-uitreiking met veel genodigden en andere festiviteiten niet mogelijk. Hopelijk is het tegen de tijd dat het zover is, wat beter. Maar ik schat in dat het een moeilijke tijd zal blijven om feestjes te vieren en grootschalig mensen te ontvangen. Is het dan niet ideaal, als je toch iemand niet persoonlijk kunt feliciteren, om een cadeautje op te sturen?

Wij pakken het feestelijk in, en doen er, als je dat bij de opmerkingen aangeeft, een leuke kaart met de door jou opgegeven tekst bij. Wil je dat de geslaagde het op een bepaalde dag uitpakt, bijv. de dag van de uitslag of van de diploma-uitreiking, dan kunnen wij op de verpakking zetten, wanneer het opengemaakt mag worden.

Nog meer ideeën nodig?

Onze hele site staat vol met leuke cadeaus, die allemaal toepasselijk voor een examen gemaakt kunnen worden. Neus eens lekker rond, en neem contact met ons op, als je net iets anders wilt, wat niet op de site staat. Er is heel veel mogelijk.

Cadeau examen

Nu genoeg ideeën voor een cadeau voor het examen dacht ik zo. Wil je nog wat anders of heb je een idee dat hier niet genoemd wordt, aarzel dan niet, maar neem contact met ons op.