Kerstdagen 2020 - Kerst vieren in coronatijd.

We leven in een hele vreemde tijd, De coronatijd. En dachten we in het begin dat het maar voor even zou zijn, we weten nu wel beter. Op dit moment is de verwachting dat het nog in ieder geval tot augustus 2021 gaat duren, voordat iedereen die dat wil, gevaccineerd is. Er gaan zelfs stemmen op dat het tot 2024 gaat duren, maar daar moet ik toch niet aan denken. Pas als de groepsimmuniteit hoog genoeg is, kunnen we weer redelijk onze oude gewoontes weer aannemen. Een van de dingen die dus heel anders dan anders zullen gaan is het vieren van kerst.

Kerstfeesten in kleine kring

In tegenstelling tot andere jaren zullen we dus niet massaal kerstfeesten en kerstnachtdiensten kunnen houden, gelukkig kan dat wel in kleinere kring.  En ook de grote familiefeesten zullen niet door kunnen gaan. Ik schrijf dit artikel op vrijdag 4 december 2020 en op dit moment is nog niet bekend met hoeveel mensen we het kerstfeest mogen vieren. Maar dit zal vast niet meer dan met 6 extra personen zijn, en dat lijkt me zelfs vrij veel. Want met zoveel volwassen mensen in huis en dan de nodige kinderen er nog bij, moet je wel een erg groot huis hebben om de anderhalve meter afstand te kunnen houden.

Aantal besmettingen corona.

Het aantal besmettingen daalt niet meer en stijgt de laatste dagen weer zelfs, dat geeft ons geen goede vooruitzichten. Wat er ook besloten gaat worden over het vieren van de kerst en de maximale groepsgrootte, ik zou iedereen op het hart willen druk om je aan de adviezen te houden. En als je je wel aan het aantal personen kunt houden maar daardoor niet in staat bent de nodige afstand te houden, er toch vanaf te zien en de gasten in kleinere groepjes, en dan verdeeld over de verschillende dagen te ontvangen..

Bedrijfsfeesten en kerstborrels.

Ook voor bedrijven is het lastig kerstbijeenkomsten te houden, en dit zal dan ook vaak niet doorgaan. Juist dan is het leuk om toch een leuk en origineel cadeau te kunnen geven.

Kerstgeschenk personeel

Een zeer geschikt geschenk voor het personeel in deze tijd, is een handdoek met naam en , als je dat wilt , het logo. Om juist in deze moeilijke tijd de verbinding uit te stralen. Onze cadeaus zijn niet duur, dus dat komt extra goed uit in deze tijd. Een handdoek met naam is er al vanaf € 9,99

Wat gaan wij doen deze kerst?

Voor onszelf zou het betekenen dat we met elf mensen kerst zouden vieren. 4 volwassenen, 1 13-jarige en 4 kinderen onder de 13 jaar en wij tweeen natuurlijk. Wij hebben best een ruim huis, met een grote kamer, maar dat op anderhalve meter afstand lijkt me heel erg moeilijk worden. Maar we zullen zien wat er beslist wordt met hoeveel mensen we samen mogen komen, en daarna onze eigen overwegingen maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om de ene dag het ene gezin en de andere dag het andere gezin uit te nodigen.

Cadeautjes geven met kerst

Wij zijn zelf niet gewend om cadeautjes te geven met het kerstfeest. Maar uit ervaring weet ik dat dit in heel veel gezinnen wel de gewoonte is. En daarvoor zijn onze cadeautjes natuurlijk heel geschikt.

Cadeautips

1.  Handdoek met naam.

Een erg geschikt cadeau om met de kerstdagen te geven, of in het kerstpakket te stoppen, is de handdoek met naam en afbeelding of logo. Altijd persoonlijk aan te passen aan de voorkeur van de ontvanger. De handdoeken zijn er in veel kleuren en er zijn nog veel meer kleuren waarmee geborduurd kan worden. Zo kun je voor iedereen iets heel unieks samenstellen. Of natuurlijk juist voor iedereen hetzelfde, alleen wel met zijn of haar eigen naam.

2. Schort met leuke afbeelding.

Wat ook leuk is, is om iedereen een eigen kookschort met naam te geven. Voor de kinderen zijn er kinderschorten.

3. Keycords

En dan natuurlijk onze keycords, met naam al vanaf 2,75 per stuk, en natuurlijk ook met een afbeelding erop te verkrijgen. Dit is ook erg leuk om aan een grote groep te geven, of in het kerstpakket te stoppen.

4. Andere ideeën.

Verder zijn er natuurlijk nog veel meer leuke ideeën, zoals een gepersonaliseerd kussen, een kerstslab mijn eerste kerst, een knuffeltje voor de kleinsten, een kerstmuts met naam, of een tas met naam. Kijk op in onze shop voor veel meer ideeen.

Vroeg bestellen

De tijd dringt en ook met het oog op de vertragingen die er op dit moment zijn met de bezorgdiensten is het zaak om gauw te bestellen, zodat je zeker weet dat je cadeau op tijd is.

Thuis bezorgd of bij de ontvanger bezorgd.

De cadeaus kunnen naar je eigen adres gestuurd worden, zodat je cadeaus zelf kunt geven. Maar je kunt natuurlijk ook de cadeaus rechtstreek naar de ontvanger sturen, eventueel met een kaartje erbij. Zodat je toch ondanks de afstand, dichtbij bent.

Hoe ga jij kerst 2020 vieren?

Wat ga jij met de kerst dit jaar doen? Zet het hieronder, alvasst bedankt.