Menu
Winkelwagen

 

Mededeling: Helaas liggen momenteel de werkzaamheden voorlopig stil vanwege een zwaar ongeval.
Wij houden u op de hoogte wanneer de situatie veranderd. Met vriendelijke groet, Borduurvlindertje.

Prima kwaliteit voor de beste prijs
Gratis feestelijk verpakt
Rechtstreeks naar de jarige of pasgeborene verzonden
Gratis verzenden vanaf € 75,00 (NL)
Speciaal voor jou geborduurd of bedrukt

Pasen - Gepersonaliseerd cadeau

Pasen - Gepersonaliseerd cadeau

Paen is een echt lentefeest. Steeds vaker worden er cadeautjes met Pasen gegeven Leuke handddoeken, theedoeken, schorten slabbetjes en nog veel meer met een Paasafbeelding. Erg leuk ook als gepersonaliseerd cadeautje. Natuurlijk kunnen wij op al onze artikelen een paasafbeelding borduren, in deze rubriek vind u wat voorbeelden, maar op elke artikel uit onze winkel kunt u een paasafbeelding kiezen om te laten borduren. Als de paasafbeeldingen niet bij het gewenste product staan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wil je meer weten over onze Paaspresentjes scrol dan naar beneden.


Goede kwaliteit handdoek, formaat 50 x 100 cm, geborduurd met Paasafbeelding en naam of korte tekst (max. 10 letters . Het perfecte cadeau rond de Pasen. Keuze uit alle namen en verschillende mooie afbeeldingen. Er zijn ook andere afbeeldingen mogelijk. De handdoek wordt geborduurd met de afbeelding..
€13,95
Zeer royale (26x38cm) slab met striksluiting in diverse kleuren. Geborduurd met naam en Paasafbeelding. Keuze uit meerdere afbeeldingen. Een erg leuk persoonlijk en orgineel cadeau rond de Pasen. De slab is van goede kwaliteit badstof. De afbeelding wordt ongeveer midden op de slab geborduurd, tenzi..
€9,99
Paascadeau! Goede kwaliteit gastendoekje met mooie ingeweven rand. Geborduurd met Paasafbeelding en desgewenst naam. Keuze uit meerdere afbeeldingen. Ook een korte tekst opgeven is mogelijk (max. 9 letters anders meerprijs). Een leuk cadeautje rond de Paasdagen. Ook leuk ter verhoging van de Paassfe..
€9,95
Placemat van katoen, geborduurd met paasafbeelding en desgegewenst naam. Leuk als origineel cadeau rond de Paasdagen. Ook een goed idee voor kinderen.  Een origineel idee  is het  om voor de Paen voor iedereen een placemat te laten maken die tijdens Pasen als tafelversiering en p..
€9,95
Badlaken Pasen met naam van goede kwaliteit (140x70) in diverse kleuren geborduurd met naam en een leuke afbeelding ter gelegenheid van Pasen.Een uniek en persoonlijk cadeau.  Washandje met of zonder naam apart bij te bestellen.Een badlaken geborduurd met naam en afbeelding is alti..
€18,50
Washandje met naam geborduurd.  Het is alleen mogelijk om de naam klein op het washandje te borduren, de naam wordt max. 6 cm breed. Voor een naam van 3 letters is dit een prima grootte. Voor een naam met 8 of 9 letters zal het wat klein uitvallen, maar het is wel mogelijk. De washandjes zijn b..
€7,95
Washandje bijpassend bij een handdoek of badlaken. Dit washandje wordt niet geborduurd. In dezelfde kleuren als de handdoeken en badlakens verkrijgbaar. Het washandje is van een lekker zachte kwaliteit badstof, 500 gram/m2. Leuk om bij een geborduurde handdoek of badlaken te geven. Het is ook mogeli..
€2,50
Schort, haltermodel,  mooie  kwaliteit. Halterband is verstelbaar. Bedrukt met naam naar wens (max. 10 letters anders meerprijs) en mooie afbeelding. Wij hebben nog geen afbeelding van een bedrukte schort voor u, als voorbeeld hebben wij een geborduurde schort geplaatst. Als u wilt zien ho..
€15,95
Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 10

De leukste Paasgeschenken voor een gezellig en fijn Pasen

Het is weer bijna Pasen en wat is er nu leuker dan om in deze tijd een cadeautje met een Paasafbeelding erop te geven. In de tijd voor Pasen is het fijn om ons huis vast in de Paassfeer te brengen. Onze cadeautjes zijn altijd gepersonaliseerd en worden apart voor jou gemaakt. Kijk eens rond in deze categorie. Natuurlijk kunnen alle cadeaus op de site gemaakt worden met een paasafbeelding. Als je niet kunt vinden wat je zoekt, neem dan contact met ons op. 

Wanneer is het Pasen?

Pasen valt altijd tussen 22 maart en 25 april. Het wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan na 21 maart. 21 maart  werd vroeger als het begin van de lente beschouwd, dus vandaar deze datum als startpunt.

De eerstvolgende jaren valt Pasen op:

2021 - 4 en 5 april

2022 - 17 en 18 april

2023 - 9 en 10 april

2024 - 31 maart en 1 april

2025 -  20 en 21 april

2026 - 5 en 6 april

Deze dagen gelden voor Nederland, Belgie en veel andere landen. In Griekenland bijv. gelden weer andere data.

Welke Paascadeautjes

Het is erg leuk om voor Pasen allerlei dingen in huis te hebben met een Paasafbeelding. 
Denk aan:

 • Gastendoekje met kuikentje 
 • Handdoek met tulp
 • Keuken- en theedoek met paasboeket
 • Schort met haasjes
 • Slabbetje met kuikentjes
 • Mokken met paasafbeeldingen en naam

Pasen Placemat

Het is helemaal een topidee, om placemats te laten borduren met Paasafbeeldingen. Eventueel de naam van de eigenaar van de placemat erop, en je hebt een ideale tafelversiering voor de Paastafel. Het leuke is dat je deze placemats jaar na jaar kunt gebruiken, en er dus heel veel Paasdagen, plezier van zult hebben.

Pasen beker met naam

Wij kunnen bekers of mokken bedrukken met naam en natuurlijk leuke paasafbeeldingen. Zo heb je een leuk item op je paasbrunchtafel en nog vele andere keren. 

Cadeau onder 10 euro

 • Placemat met naam
 • Handdoek met naam of tekst(vanaf 3 stuks € 9,95 per stuk)
 • Keycord met naam (ook met afbeelding mogelijk)
 • Gastendoekje met leuke paasafbeedling
 • Slab met paasafbeelding voor de eerste (of tweede) Pasen.
 • Mok met paasafbeelding en naam

Voor de leukste paaspresentjes moet je bij Het Borduurvlindertje zijn.

Wij hebben de leukste Paaspresentjes en kunnen in overleg ook nog veel maken, wat niet op de site staat. Wij zijn goedkoop en leveren de artikelen snel. Het paaspresentje kan desgewenst ook rechtstreeks bij de ontvanger bezorgen. Al onze artikelen worden met zorg en liefde voor je gemaakt. Er is een uitstekende klantenservice. Kleiner cadeautjes kunnen als brievenbuspost, dus goedkoop in de verzendkosten, verzonden worden.

Waarom vieren wij Pasen?

Pasen is het feest waarop christenen herdenken dat Jezus na 3 dagen uit de dood is opgestaan. Het staat daarom in het teken van nieuw leven. Denk aan kuikentjes, lammetjes, lentebloemen zoals narcissen. Ook de geverfde en versierde eieren zijn als teken van nieuw leven hierop terug te voeren. Geverfde eieren luidden vaak een nieuw begin, zoals bijv. bij de Perzen er al geverfde eieren bij het nieuwe jaar werden gemaakt. Het ei is dan ook het teken van de wedergeboorte. Van de paashaas is onduidelijk waar die vandaan komt, waarschijnlijk bij de Germanen vandaan, maar wel staat vast dat deze niets met het oorspronkelijke Paasfeest te maken heeft. Maar de Paashaas is zo bij ons huidige Pasen ingeburgerd, dat wij ook hiervan enige afbeeldingen hebben toegevoegd. 

Gezellig Pasen

Met Pasen proberen we het huis ook extra gezellig te maken. 

 1. In het toilet kun je bijv. een gastendoekje met paasafbeelding hangen. 
 2. In de badkamer kun je in de Paassfeer komen door handdoeken en badlakens met Paasafbeeldingen te gebruiken. 
 3. De keuken kun je paasklaar maken door een leuke keukenset met kuikentjes of eieren te hangen. 
 4. Een keukenschort met bijv. narcissen erop is ook een leuke sfeermaker, waar je bovendien nog de blits mee maakt tijdens het koken. 
 5. De hierboven genoemde placemat, al dan niet met naam, is natuurlijk bij uitstek de sfeermaker op de eettafel.
 6. Mokken met paasafbeeldingen en de naam kunnen ook een leuke aanvulling op de Paastafel zijn en zijn natuurlijk lang bruikbaar.
 7. Verder wordt het huis vaak versierd. Bijvoorbeeld met een paasboom. Dit zijn wat takken van bijv. een wilgenboom, krulwilg, kronkelhazelaar of een bloeiende voorjaarsstruik zoals de forsythia. Deze takken worden dan versierd met kleine paaseitjes en hangertjes. Dit kan prima nieuw leven symboliseren.
 8.  
 9. Ook voor de ramen kun je hangers hangen, zoals bijv. deze raamhangers. Deze zijn op de borduurmachine gemaakt.
 10. Je kunt ook een paaskrans maken of kopen. Dit is een groene krans of een wilgenkrans met kleine paasversieringen. In de paasboom en op de paaskrans zou je prima geborduurde hangertjes kunnen hangen. Deze hangertjes lijken wel van kant en hebben een chique uitstraling.

Tradities met Pasen

Paaswake of Paasdienst
Omdat Pasen een christelijk feest is, wordt het natuurlijk ook in de kerk gevierd. Pasen wordt vooraf gegaan aan Goede Vrijdag, waarop herdacht wordt dat Jezus gestorven is. 3 dagen later is hij opgestaan. En dat vieren we dus 3 dagen later op Pasen. Soms 's nachts, of  's avonds als Paaswake en zeker in de Paasdienst op Paasmorgen, die blij en opgewekt is, omdat er nieuw leven is.

 

Paasbrunch: Tegenwoordig wordt er vaak op eerste Paasdag een Paasbrunch gehouden. Je kunt dan de tafel extra gezellig dekken en zorgen dat iedereen zijn eigen placemat met naam en leuke afbeelding heeft. Ook een mok met de naam en een paasafbeelding is extra sfeerverhogend. Als je bezig bent met de voorbereidingen voor de Paasbrunch draag je natuurlijk een vrolijk paasschort. Voor en na de brunch gebruik je de keukendoek en theedoek om alles netjes en droog te krijgen.

Eieren zoeken
Een andere traditie is het eieren zoeken. Eieren worden dan beschilderd en verstopt. Kinderen (en volwassenen) kunnen ze dan op allerlei mogelijk manieren zoeken, soms met een soort speurtocht. Behalve geschildere eieren kun je natuurlijk ook chocolade eieren verstoppen en zoeken.

Eitje tik

Dit is een spelletje wat vaak tijdens het Paasontbijt of de Paasbrucnh wordt gedaan. Iedereen heeft een hardgekookt ei, en tik daarmee op het ei van iemand anders. De kunst is om je eigen ei heel te houden en toch een deuk in het ei van de ander te slaan.

Paasvuur
Paasvuren zijn vooral traditie in het Oosten en Noorden van ons land. Er worden dan grote stapels hout verzameld die dan op eerste of tweede paasdag worden aangestoken. Deze Paasvuren zijn tegenwoordig aan strengere milieueisen gebonden.

 

 

 

Lente

De datum van Pasen kan verschillen per jaar, maar het is in ieder geval altijd in de lente. En de lente is sowieso altijd al een feest. De eerste krokusjes die uit de grond komen, de narcissen, de uitbottende bomen. Het zonnetje wat weer zo heerlijk schijnt. Voor de eerste keer weer lekker buiten eten en koffie drinken. Heerlijk, het is echt een tijd waar ik van geniet. Bij de afbeeldingen die wij kunnen borduren zitten ook diverse lenteafbeeldingen, zoals tulpen of narcissen, die een mooi cadeautje garanderen, wat niet alleen aan Pasen is gebonden. 

Paasgeschenk personeel

Pasen wordt steeds meer een groot feest. En steeds meer bedrijven geven hun personeel ook met Pasen een presentje. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Denk aan een mok met naam, een handdoek met naam, een sporthanddoek met naam, een keycord of 1 van onze andere mooi cadeaus. Dit kan met paasafbeelding maar natuurlijk ook zonder of met een andere afbeelding.

Cadeau naar wens

Wil je een mooi cadeau geven voor Pasen voor je familie, personeel, relaties of zo maar aan 1 of meer personen? En zie je het niet zo op onze site staan? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Er is in overleg veel mogelijk.